Hírek

Mesterséges intelligencia a klímaberendezések élettartamának szolgálatában
2024-08-26 12:32:52
Kategória: Hirek
A Daikin Europe mesterséges intelligencia alapú termékéletciklus-intelligencia szoftverrel átfogó megközelítést fog kialakítani a fenntarthatóság, a költségek és a terméktervezések megfelelőségének kezelésére.

Az európai kutatás-fejlesztési folyamatának javítása érdekében az oostendei székhelyű légkondicionáló és hőszivattyú gyártó a német Makersite vállalat által biztosított, a megfelelésre, költségekre és környezeti hatásokra vonatkozó adatok széles körű adatbázisát fogja használni.

A Makersite adatalapja, a megfelelési, költség- és környezeti hatásadatok kiterjedt adatbázisa lehetővé teszi a Daikin számára, hogy minden új termék esetében automatizálja és skálázza az életciklus-értékeléseket (LCA), ami a jobb terméktervezési és beszerzési döntések támogatását jelenti.

Az első fázisban a Daikin európai termékcsaládjaira vonatkozó pontos, automatizált LCA-k készítésére összpontosítanak, a termékek átfogó megfelelőségi jelentése mellett. Az adatok harmonizálásával és ezen folyamatok automatizálásával a Daikin megteremti a környezetbarát tervezés és a fenntartható termékfejlesztés jövőbeli fejlődésének alapjait.

A Makersite segít a termékcsapatoknak abban, hogy valós időben, egy helyen kezeljék a termékek fenntarthatóságát, az ellátási lánc kockázatát, a költségeket és a megfelelőséget. A vállalat egyesíti a gyártók több rendszerben tárolt termék- és ellátási láncadatait a 140 anyag-, folyamat- és beszállítói adatbázisból álló saját adatalapjával, hogy létrehozza az ügyfél termékeinek és ellátási láncának digitális ikertestvérét, lehetővé téve a csapatok számára a hatékonyabb együttműködést, így a hagyományos módszerekhez képest akár 50-szer gyorsabban tervezhetnek, szerezhetnek be és gyárthatnak jobb termékeket.

"A Daikin termékadatainak integrálása a külső ellátási lánc adatbázisokkal a Makersite egységes adatalapján belül felkészíti a Daikin vállalatot az ökodizájnra és a fenntartható termékfejlesztésre való áttérésre, ezzel növelve versenyelőnyét a piacon" - mondta Neil D'Souza, a Makersite vezérigazgatója és alapítója.

Cikk képek

133061883-770x493

Az árváltozás jogát fenntartjuk!