Hírek

Egy klíma különlegesség
2022-07-11 09:04:31
Kategória: Hirek
A Sono Motors napelemes szállítóvállalat bejelentette, hogy közös gyártási megállapodást kötött a francia Chereau hűtőkocsigyártóval egy 58,9 m2 napelemes panelekkel felszerelt kamionra vonatkozóan.


A Chereau, a European Reefer Group leányvállalata, megépíti a pótkocsit, hogy széles körű teszteléseket végezzen, és tovább értékelje a nagy sorozatban gyártott járművekre szabott napelemes megoldás műszaki és gazdasági megvalósíthatóságát.

A Sono Motors egy meglévő Chereau pótkocsi tetejét és oldalfalait 54 napelemmel szereli fel a VaPV (vehicle applied photovoltaic) eljárás segítségével, amelyet kifejezetten a rakodóládás járművekhez fejlesztettek ki. A napenergiát az akkumulátor töltésén keresztül a hűtőegység működtetésére használják majd.


A napelemes integráció további 9,8 kW-os csúcsteljesítményt biztosít a pótkocsi hűtőegységének, ami körülbelül 3400 liternyi üzemanyag-megtakarítást eredményez (csúcsüzemben akár 8475 liter).

A pótkocsi tervezett bemutatóját a szeptemberi hannoveri IAA Transportation 2022 kiállításon a Chereau egyik franciaországi ügyfele által végzett több hónapos helyszíni próba során intenzív tesztek követik. A tesztelési folyamat része az energiabevételre és az üzemanyag-megtakarításra vonatkozó számok validálása, amelyek belső számításokon alapulnak, beleértve az időjárási és rendszerhatékonysági feltételezéseket is.

 "Ez a partnerség hatalmas lépés a Sono Motors számára, hiszen egy teljesen új iparágat nyitunk meg a rendkívül rugalmas és szabadalmaztatott Sono Solar technológiánk számára. Könnyű és adaptálható platformot kínálunk, amely ideális a hűtőkocsis pótkocsikhoz, és lehetővé teszi a szállítmányozási ágazat ügyfelei számára, hogy csökkentsék a költségeket és a kibocsátást az egész flottájukban" - mondta Laurin Hahn, a Sono Motors társalapítója és vezérigazgatója.

Cikk képek

sono-chereausono-motors-trucks-trailers-solar-integration

Az árváltozás jogát fenntartjuk!